Kencing selepas bersalin

Nak tanya macam mne nk cepatkan baik luka jahitan bersalin normal,tak tahan kencing sakit terkena luka jahitan even kencing berdiri😭Berapa lama masa ibu² semua dh tak sakit ye tempat luka tu .

2 Các câu trả lời

Banyak ke jahitan awak? Saye mase first lepas bersalin je sakit buang air kecil, kali kedua dan seterusnye da takde rase, awak buang air kecil duduk kan? Ade tanye nurse tak luke jahitan awak okay ke tak? Banyakkan makan makanan yang mengandungi vit c n makanan yg boleh cepat baikkan luke.

6mo trước

luka sikit je tapi rasa mcm jahitan terkena pundi kencing .MMG pedih bila kena air kencing even kencing diri atau duduk .Ni dok menahan rengat lagi ,double triple sakit

Awak dah berapa hari? Luka jahitan okay tak? Pengalaman saya, tak pernah rasa sakit bila buang air kecil atau air besar. First day bersalin saya dah buang air besar kat hospital. Saya episiotomy with 2nd degree tear. Cuba check dengan doktor.

6mo trước

Kalau rasa sakit means something wrong somewhere. Doktor saya pesan kalau rasa tak selesa, sakit kena datang check.