Pelik!

Betul ke pregnant takley potong rambut ye? Sbab ada org ckp dkt saya tak elok katanya dia takbagi saya potong rambut. Kepala saya kerap sakit rasa mcm nk meletop je rambut pun dah smpai ke paras punggung ???

12 Các câu trả lời

Boleh jee...baru bulan lepas mak sy bgi potong pendek terus mcm laki😅 sbb ritu sy alahan teruk sgt....pastu asyik pitam je klo ikat rambut...kepala denyut"....mak potong pendek bru lega...skrg usia kndungn 5bulan...cukup laa nk tunggu brsalin smpat lahh panjang sikit boleh ikat🤭

Boleh potong rambut tapi jngn terlalu pendek sebab dalam pantang nanti nk kena ikat sanggul / siput rambut tu untuk keluarkn angin. Tu ape orng tua cakap lh. Nk potong at least biarkn ade lagi sikit rmbut ngam2 blh buat siput

Saya siap MIL yg potong rambut sis. Takde kaitannya dgn preggy. Tambah lg time preggy suhu badan naik & cepat panas. Jadi rimas sbb asyik berpeluh nak2 lg klu rambut panjang rasanya tocang sepanjang masa

4y trước

Sama dik

Boleh je potong rambut. Takda kaitan apa pun ikat rambut tinggi2 masa dlm pantang. Angin tu punca dr mkanan kita, kulit kita tak serap angin pun. Kebersihan kena jaga jugak.

Boleh potong, sya dari paras pinggang potong p paras bahu, lani potong lg sampai atas leher😂😂😂.ok ja

Sy potong je sis.. awal2 tu. Skang baru tak potong sbb nk bg senang ikat wktu pantang.

Org dulu2 kata mmg tak elok potong rambut time pregnant, Takk pasti pulak sbb apa.

4y trước

betul tu mak sy pon ckp mcm tu.. xnak tanya lebih2 kang kene bebel plak.. maklum la org tua

Awat tak boleh ? Boleh sis. Yg tak boleh buat treatment rambut.

bleh je sis.. xde ape la ngan potong rambut

Nasib mama saya x mcm tu 😄😄😄