Tak boleh urut belakang pinggang

Betul ke org tua ckp tak boleh urut2 blkg pinggang sbb muka bby kt situ. Berul ke? Sbb haritu sy berurut dgn tukang urut tp dia selamba je urut kt blkg pinggang. Xde lak ckp pape. Ada yg thu x? Atau skadar mitos?#advicepls #pleasehelp #bantusharing #urut

9 Các câu trả lời

mcm pelik je😂 tpi sy skrg ada alami baby gerak kat pinggang belah kanan belakang bila mengiring belah kanan lama, xtahu mcm mana boleh gerak situ.. kat belah kiri bila mengiring, xde pulak smpai mcm tu.. baby duk kat pinggang jugak, tpi kat depan.. mungkin lama sgt baby sandar belah kanan smpai teralih kot.. sy baiki sendiri kedudukan baby bila rasa dia duk kat pinggang belakang, bagi dia duk tgh² sbb geli dan ngilu sgt bila dia gerak kat tulang rusuk belakang

saya hntam je suh suami urut.. cme perut je xurut.. dh sah² pnggang yg sakit.. xkn pinggang sakit nk urut dagu plak😅... cme sye penah dgr . org ckp.. jngn bgi org gurau² tepuk punggung.. sbb muka baby ngadap punggung . sbb dlu ade kwan kt tmpat kje.. tgh preggy 30w..ade member sakat..pi tampar punggung mk buyung tu.. pa lagi.. trus kne contraction

Baby hanya berada bahagian perut sis , if terasa sakit sampai ke pinggang atau tulang rusuk tu effect drpd baby membesar . Takda masalah berurut di pinggang tapi jangan galakkan minyak yg terlampau panas digunakan . Elak bahagian perut mcm mana pun .

Sy ade berurut jugak. Ok jer berurut belakang pinggang. Yg penting jgn urut bahg perut dan tepi pinggang dekat dgn perut tu. Sy berurut bhg tulang belakang sampai tulang pelvik memang best dan membantu sgt utk relief sakit2 badan.

kak sya pregnant,jenis perut besar . hrtu scan mrata bby xda rupanya bby dok di belakang . xtau mcm mna dia lpas ke blkg 😂 sbb tu org tua2 xbg urut kuat2 time mngndung

bby duduk nye dkt rahim. mcm mne boleh muka dkt blkg pinggang? yg sye tau, xboleh urut dkt bhgian perut je. lain xde mslh.

pernah jgk dgr org tua² ckp mcm tuh . sy pun tak berani nak urut . tp sakit sgt pinggang nie ..

mitos je.. xda mslh pun..

xdelah