Posisi tidur

betul ke orang cakap posisi tidur time preg pun memain peranan??? saya rasa selesa baring telentang berbanding mengiring kekiri dan kekanan...tp ada yg berkata tidur posisi mengiring kekiri baby ok dan telentang atau mengiring kekanan baby kurang selesa atau lebih terok dr itu...betul ke??

1 Trả lời

Saya ari tu tdo letak bantal kat bawa perut and tdo mengiring ke kiri. Tu je posisi yg boleh atau sye tdo mcm duduk. Letak bantal kat kepala tinggi. Saya ade baca dekat google utk tdo mengiring kiri supaya darah senang mengalir ke placenta lebih senang.