Iktiar hamil no 2

Betul ke orang cakap kalau ank first senang lekat tapi anak second susah nak letak?? Sebab ramai kawan ttc sampai 8 y pun ada baru preggy no 2 🌸 doakan saya ya mommies semua 🌸

23 Các câu trả lời

memang kebanyakan trend mcm tu. tapi tak lah.. kena faham, ada orang mmg keturunan subur, ada orang tak lah subur mcm org lain. lepas bersalin, hormon memang ambil masa nak kembali normal, nak2 kalau mmg susukan anak. bila da stop susu, atau stop perancang lain, akan ambil masa juga kitaran haid tu nk kembali normal. ape yg boleh bantu, turunkan berat badan ke tahap ideal, supaya kitaran haid lebih konsisten. saya ni bukanlah kategori subur. bila berat naik, cycle period saya jadi irregular. bila saya usaha maintain ke berat badan ideal, cycle saya lebih cantik, dan mudah utk saya agak bila waktu subur. lagi satu pengurusan stress, cari pertolongan kalau kita x dapat handle stress dgn baik. ape2 pun, semua atas kehendak Allah jua.. kalau Dia nak beri, Dia akan bagi pada waktu yg betul2 sesuai.

2y trước

Baiklah terima kasih awak 🌸

percaya pada rezeki allah. kita doa minta pada allah. inn shaa allah, allah akan beri pada masa yg tepat buat kita❤️. semoga urusan awak dipermudahkan🥰 xde la awak, saya 1st baby baru setahun 2bulan tahu pregnant 2nd baby..

2y trước

aamiin aamiin❤️. thank tau. semoga yg baik2 berbalik pada awak juga🥰

saya camtu gak tp takla sampai 8thn ank ke2.. masa anak first bunting pelamin,utk anak no2 1thn 5bln ttc baru lekat.. skrg tgh pregnant.alhamdullilah semua rezeki Allah nk bg. Dia akan bg pada masa yang tepat.

2y trước

In syaa Allah ada rezeki awk lps ni..aamiin.. sy faham perasaan org ttc. sy pun masa ttc pun ada jgk kecewa bila period lewat check upt negatif tup2 dtg period. sbb plan mmg nak anak no2 dh. anak sulung thn dpn dh 4thn. awk cuba mengurut jgk(sy ada buat 2kali),solat dhuha,buat bismillah 6 lps solat hajat(setiap hari khamis). Tu antara ikhtiar sy. lps bersalin hormon kita mungkin berubah dan kesuburan mungkin rendah.. utk setengah org la kn mcm kita kn. anak first cpt lekat anak ke2 amik masa. btw awk ttc lama mana dh?

saya anak 1 senang lekat...sekrg dah 7thn tgh menanti yg ke 2....baru2 ni lekat tp keguguran...insyaAllah akan ada rezeki buat kita nnti ...teruskan berusaha dan berdoa...serahkan segalanya kepada Allah...

2y trước

Ya ka? Allahu.. semoga kita ada rezeki ada second baby amin 🌸

ikut orang dan rezeki masing mungkin. apa2 pon, ikut kepada Allah swt samada dia nak beri rezeki anak atau x. berusaha dan berdoa ok. inshallah, dgn izin dia.. no 2 is coming 🥰

2y trước

Amin amin hope ada rezeki saya juga.. alhamdulilah, congrat awak bestnya 🌸🌸

saya pula ttc 6tahun pastu 2020 pregnant 1st baby dan sekarang 2022 2nd baby huhuu .. syukur alhamdullillah happy sangat bila dapat tau pregnant lagi ..

2y trước

Amin amin🌸

Ikut org dan rezeki msing2 jga sis 😁 sy ank prtama nk dkt 1thn tggu.. skrg ank ptma dh 7thn.. alhamdulillah rezeki skrg tgh pregnant ank no 2 ☺️

2y trước

Tq ☺️ moga puan merasa pregnant lagi dlm masa terdekat aaminn 🤲🏻 sabar tau.. Inshallah ada rezeki tu nanti

kalau sy.sy cuba folic asid (stiap hari)+ clomid time period sis.syukur ank no 2 lekat trus n ke3 sy 26week skg .sama sy buat .lekat trus.😊😊

2y trước

Heheheeh itu la risau juga banyak tanya naya nak jawab

Xjuga sis.. Allah dah atur yg terbaik.. Saya anak first 2017 anak second 2020 dan akan datang 2023... Saya tu ambil depo... Stop depo 3 bulan terus lekat

2y trước

ape mksd depo ya?

Semoga saya dan ibu2 yg lain yg nk tambah anak semoga Allah permudahkan urusan kita utk zuriat kali kedua dan ketiga Aamiin ya Allah