Naik turun tangga

Betul ke kita harus elak naik turun tangga apabila masuk 3rd trimester? Memang kerja yg kena naik turun tangga 3 tingkat tetiba seorang makcik tegur kata tak baik kerap naik turun tangga..takut miscarriage atau early delivery.. blur sebab first baby dan tiada orang utk guide..?

15 Các câu trả lời

Tak betul tu sis.. Saya baru pindah rumah pangsapuri 5tingkat. Hari2 kena naik tangga sampai tingkat 4. Sebab rumah tingkat 4.. Dari usia perut 3bulan sampai 9bulan.. Naik turun tangga setiap hari sebab pegi keje.. Memang penat..kadang2 rasa macam nak terberanak je setiap kali daki tangga😂.. Tapi Alhamdulillah.. Sangat senang bersalin.. Bukaan serviks lebih cepat terbuka berbanding anak pertama dulu sampai kena induce sebab bukaan serviks sangat lambat tapi air ketuban dah pecah. Jadi ignore je cakap2 makcik2 tu untuk menakut nakutkan sis.

5y trước

Alhamdulillah.. harap² xsia² lasy duk tgkat 4 ni hehe.. moga² senang bersalin nanti.. aamiin😍

3rd trimester patut makin banyak naik tangga or jalan2 nak mudahkan bersalin. Kalau 1st trimester pun kalau jumpa tangga kena naik jugak, cuma slow2 lah. Sy rumah tgkt tiga kot.. Xde lif.. Kalau takleh naik tangga takkan nak terbang 😴😴

5y trước

Betul tu sis. Doktor pun ade cakap akhir2 ni kena banyak berjalan, naik turun tangga tak ada masalah but slow slow. If penat, rehat sekejap. Memang akan memudahkan laluan bersalin secara semulajadi nanti.

Sy duk flat tgkat 4... Nak xnak kene trun naik tangga.. doa2 moga allah kuatkan kita.. Ade jgk mkcik² kata xblh naik motor.. tp itu je kenderaan yg ada nak ulang alik p klinik.. tawakal je sis.. Semoga allah permudahkan urusan kita.. 💪❤️

5y trước

Sama mcm saya.. Saya naik motor hari2 bawa moto ulang alik p kerja.. Ada yg cakap saya ni xde laki ke nak hantar p kerja.. Selama 9 bulan ulang alik p kerja Allah jagakan saya... Niat kita yg baik pasti Allah permudahkan..

Yg saya tahu mase awal2 pregnant bahaya.. Mase akhir2 ni digalakkan rasenye.. Hehe cuba bab naik motor tu saya mmg xnaik motor sejak ade dua kali spot mase kandungan 7week dgn 9week.. Pastu tobat xnaik motor da

Naik turun senang bukaan tu buka.. Setengah orang badan tak sama.. Dan ada yang rahim kuat.. Ada yang rahim tak kuat.. Klau ada lif.. Elak kan naik tangga.. Klau tk ada naik tangga pelan2

Tempat kerja saya.. Rumah saya semua naik turun tangga Dr bawah ke atas tigkat 4.. Alhamdulillah mudah saya bersalin.. Naik turun tangga tu kne lah jalan Perlahan2.. Ikot kemampuan kita..

takut baby lemas.. semua benda yg kita buat dlm kehidupan seharian x blh berlebihan. nabi kan suka kita bserdehana dalam semua benda. 🤗

Boleh je sapi jangan cepat2 slow2 je sis kalau macam lagi senang baby keluar tak susah sangat.....

Its ok.sy keje siap panjat² tangga lg.jgn terlampau fikir perkara bukan².inshaallah xd pape

Dah sudahhhh...kalau org yg dok flat xde lift tu jenuh la nk kne pindah sokmo