Berpantang naik tangga

Salam dan hi! Ibu2 semua ada pengalaman tak berpantang kat rumah yang kena naik turun tangga. Contoh kuarters tingkat 3 takde lift. Ada apa2 kesan tak? Kalau ada pengalaman, mohon share. Sebab saya risau nak berpantang nanti. Nak kena naik turun naik tangga rumah saya kuarters takde lift tingkat 3 😪#1stimemom #firstbaby #pregnancy

8 Các câu trả lời

Kenapa ibu perlu bawa baby kuning pg cek klinik?? Suruh je suami or family.. ibu rehat je kat rumah.. nanti nurse akan dtg rumah cek ibu.. kalau ada doc or nurse suruh pergi..cakap saya xlarat xnak pergi..nurse je dtg rumah..itu tugas dia

boleh je naik slow2..jgn blari pulak.dah nak buat mcm mana klu dah rumah kita mcm tu.kena pandai2 ya sis..mcm adik sya duduk rumah flat lepas bsalin hari2 turun naik tangga kena checkup baby kuning alhamdulillah ok je tgok dia..

4y trước

alhamdulillah baik tq sis sudi share.. sy hrp semua ok nnt. risau jgak ada kesan

ada, jalan slow2lah. Tapi kalau tingkat 3 tu tinggi sangat. Kalau blh elaklah, sebab bila dlm pantang kita tak tahu keadaanya. let say kalau baby jaundice dah kena turun naik g hospital kan penat. Luka jahitan nak kena jga jgak.

4y trước

tulah sis.. tp x da pilihan. mmg kena berpntg di rumah ni tq sis share info dgn sy.. susah hati jgk fikir

mcm sy la.trpksa turun naik tngga hari2 bw baby pegi klinik sbb kuning.jln slow2 je.baby biar suami yg pegang.insyaAllah xde apa2 jg tu.

4y trước

alhamdulillah baik sis, tq sy akan praktikkan.. risau bila pikir. hrp2 semua ok nnt

Saya naik tangga tingkat atas rumah pun mak da bising. Memang x lepas la nak balik rumah flat 3 tgkt xde lif

4y trước

huhu tulah kan.. tp xda pilihan lain 😪

saya pon first baby ny..pntg rumah flat nasib dok tgkat 2..tpi ntah nnt cmnaa…

saya rumah flat guna tangga ok je tapi kena jalan slow and hati2

4y trước

alhamdulillah, baik tq sis.. sy akn praktikkan jln slow2 dan hati2

Mcm saye . Saya naik tingkat 5 . Brjln slow je .

4y trước

tq sis mira share pengalaman.. risau jugak saye ni. hrp2 semua ok..