Rambut baby

Betul ke kalau xcukur rambut baby nanti rambut baby jadi xcantik? Sekarang nampak elok je rambut dia walaupun xcukur.

7 Các câu trả lời

Seeloknya org islam kena cukur rambut baby masa hari ke-7 selepas dilahirkan. Rambut tu ditimbang tgk berat,then boleh ikut rate emas atau perak utk disedekah kpd fakir miskin. Rambut baby tu dah diselaputi cecair dan darah masa dlm rahim jd tak elok simpan, kdang boleh bwak kemudaratan..

4y trước

Klau tak tahu takpe je & utk yg berkemampuan, klau tak mampu jgn dipaksa pulak 😅😅😅sbb ianya sunah saja..

Mmg nampak elok tapi sebaiknya cukur utk tujuan kebersihan. Sbb rambut baby pun dah bercampur darah kita dlm rahim. Sebaiknya cukur supaya tumbuh rambut baru yg lebih cantik.

Rambut asal baby memang cantik bila tk cukur. Tapi as muslim, rambut tu seeloknya dicukur. Anak sy lepas cukur rambutnya tk la selebat sebelumnya tapi terurus. 😊😊

Sy cadangkan cukur ye puan, ada baik dari segi medical dan dianjurkn sangat2 oleh Islam. Kdg2 kita tak perasan anak ada ruam..bila dah cukur baru nampak.

Hukumnya sunat cukur bersih licin kali pertama rambut bayi.. pastu timbang n nilaikn dgn emas n sedekahkn kpd faqir miskin..

Bkn sbp cantik Tak cantik tapi sbp rambut baby yh dah bercampur darah dlm Rahim tu

Rambut baby kena cukur sbb dh campur darah masa dlm rahim..