saya rasa mitos ni..tp penah dgr orang kata minum air sejuk atau byk makan ais batu blh sbbkn rahim kembang..itu yg berlaku pd kwn sy bila pergi berurut naikkn rahim bidan kata sbb dia sush nk ada anak adalah faktor suka kunyah ais batu..jadi bila dia stop smua habit tu...baru la dia blh pregnant.. wallahualam..

mitos. Saya makan roti setiap hari x ada effect apepun. Lebih baik ikut nasihat doc. Kalau berpantang betul2 x ada zat khasiat la dalam badan kita n anak kita

tak kot.. roti putih banyak karbohidrat /gula. So utk GDM sesuai roti wholemeal

Tak la, mengarut je..