Lepas mandi tak boleh lilit tuala atas kepala ?

Betul ke ibu mengandung tak boleh lilit tuala atas kepala nk bg rambut kering ? Org tua² kata nanti takut tali pusat baby dlm perut terlilit baby ?

19 Các câu trả lời

Teda la tu sis..sa pn msa mgandung anak ptama salu lilit tuala atas pala..sanggul rmbut tp alhamdulilah teda apa2 juga sis..cuma klu kita mgandung anak ptama ni bnyk pntang larang nya sis..contoh suami teda blh lilit tuala dekat leher..kita pula teda blh dduk dpan pintu..ni pantang larang bangsa sa la sis😂😂😂

Kan..sy pun kena mcm tu😑 makan maggi rambut anak kerinting la bla bla bla bla Di sebalik mitos2 tu sebenarnya nasihatnya tuk berhati2 je dlm apa2 bnda yg kita buat masa preggy..tp stress jugak kalau ckp bnda x logik😂

Sebelum pregnant masa bujang dah suka lilit tuala atas kepala sbb rambut panjang . So macam mana ni huawww 😭 Habis tu kalau nk sanggul rambut tak boleh jugak lah ek sbb dah lilit tuala tak boleh 🤔

Haritu bidan ade ckp..ade terjadi kt sorg nila mcm yg sis ckp..pd sy ape yg berlaku semua takdir..tp setiap kali lepas mandi bila nk lilit tuala mesti teringat. terus xjadi lilit heheehe

5y trước

Ya i rasa mungkin juga mitos, tp klu x membinasa kan dan yg boleh elak kita better try elak, sbb klu dah berlaku terlilit ssh nak patah blk. Tu jer la. Mmg mungkin mitos and bukan fakta, tp x salah klu masih blh elak kita elak lah kan 👍👍

Aah my mum pun ckp gitu then i x buat since i tau i pregnant tp sedih nya skrg baby terlilit tali pusat juga. Hrp2 semuanya di permudahkan. Ada 2 minggu lg sblum due date 🙏😔

5y trước

X mksud saya week 36 baru baby terlilit tali pusat. B4 nie detail scan mmg ok jer coz i cek private so mmg everytime detailed scan. Tp tu lah akhir nie baru dia terlilit huhu

ye, my mother in law pun sama. tak suruh letak tuala di leher, atau pun pakai tudung shawl.. sbb nti tali pusat bayi melilit kat leher katanya.. hmmm.

1mo trước

mitos tu.

Mitos je tu sis..Jgn fikir sgt..Klu.Mcm tu xboleh lilit shawl n sbgainya k..Hehe jgn isau smua kte bt fikir baik2 sb smua tu effect bby..

5y trước

hahahaha tu kata..Mcm ade org kata jgn jahit bju tkt terbelit tali pusat..Hbis klu tukang jahit xkn xmnjhit smpai hbis preggy..Tu kata xade ikut pntg lrg..Hnya jgn mngata n mmburukkn org pastu jgn mmbunuh binatg dgn sngaja

Saya setiap hari cuci rmbut lilit tuala atas kepala..syukur baby okey dlm perut..

Kalau piki logik apa kaitannya? Baby dlm perut. Towel atas kepala 😆

Tergantung kepercayaan ...😅sy buat je...alhmdllh takde ape..☺️😊

5y trước

😅👍🤗