Lilit ukur kepala baby dalam kandungan lebih besar dari usia kandungan... Ibu2 ade pengalaman tak?

Ukuran lilit kepala

3 Các câu trả lời

Puan ada buat detail scan tak utk tgk perkembangan otak dia mcm mana? Kalau ukur lilit kepala baby lagi besar dari usia kandungan, condition ni dipanggil macrocephaly. Biasanya disebabkan oleh masalah perkembangan otak atau masalah genetic. Anak sy tak ada masalah dgn ukur lilit kepala tapi dia ada masalah perkembangan otak. Detect masa buat detail scan 33w. Lepas lahir buat MRI, rupanya brain tumor. 3x operation otak. Pengalaman sy lahir anak first

Saya pulak ukur lilit kepala baby sama saiz waktu scan 33w . Sekarang 35w . Taktahu la doktor praktikal tu silap tulis atau apa , tapi pembesaran yg lain semua okey meningkat

nak tnya sis mcm mn ya anak sis skrg? sy oun mcm puan mggu deoan kene refee pakar n risau