Ukur lilit kepala baby besar sedikit dari perut

Saya ibu muda yang akan melahirkan anak sulung saya nak tanya pendapat atau pengalaman ibu ibu dalam ni. Baru ni saya buat scan baby dan doktor cakap ukur lilit kepala baby saya lebih besar dari perut dia sekarang saya dah 31 minggu saya buat scan pada 30 minggu tapi ukur lilit kepala baby masa saya scan 30 minggu dah sama dgn ukur lilit pada 33 minggu. Ape yg saya perlu buat ye ada tak sesiapa yang pernah alami macam saya?

2 Các câu trả lời

Jgn risau sgt ya ibu. Selalunya tumbesaran baby dlm perut cepat berubah ubah. Masih ada banyak minggu lagi sebelum delivery, & tumbesaran baby pun akan berkembang tu ikut usianya nnt.

Macam mana keadaan baby ibu sekarang? sebab saya pun mengalami situasi yg sama.. sedih dengar doktor cakap kepala baby besar dari usia kandungan 😭