Nak tnyaaa ibu² sini

Betul ka Klau pregnant tak boleh Duduk depan pintu tak boleh menjahit tak boleh ikat contoh ada yg kita mau ikat tu tak boleh..dan tak boleh petik tanam apa² la 🥲 Mcm mna la sy ni tiada spa pun nk buat tu Klau bukan diri ni..nak petik lada apa semua tkut..🥲

15 Các câu trả lời

Maaf ye , kalau awk islam awk kena percaya ketentuan Allah dari benda yg tak logik akal . bnykkan berdoa supaya perjlanan sewaktu kehamilan sehingga lah tiba waktu bersalin semuanya dipermudahkan dan dilancarkan. Satu je buat sesuatu untuk apa? Untuk kita doakan kat kandungan kita bukan2 ke? Mestilah buat tu benda yg tkde apa2 kaitan dengan kandungan pun so berfikirlah positive dari fikirkan kata2 org tua yg boleh buat kita fikir dan menjadikan itu satu doa so elakkan lah ye. Enjoy ur pregnancy sis!

Masa ank no 3 tok pesan kt sy jgn duduk depan pintu nanti hg susah besalin..time tu kedudukan sy punggung di dlm rumah kaki menjuntai keluar rumah tok nasihat jgn mcmtu nanti susah besalin.. Sy degil dn anggap alah itu mitos je.. Skli nk besalin no 3 memang azab susah nk besalin ank stuck..padahal no 1 dn no 2 mudah ja besalin..ni no 4 sy bejaga2 dr segala benda takut nk besalin susah..

2d trước

Kenapa anak tak boleh duduk depan pintu? 😅 Tak faham pulak saya

Semua pantang larang org dulu2 Xboleh pergi mancing la nanti anak Sumbing tak boleh bunuh binatang la apa laaa macam2 lagi Kalau allah dh takdirkan dpt anak sumbing ke apa ke tu dh ketentuan allah bukannye sebab kita pergi mancing

tk perlu percaya semua tu sis . sy tgh pregnent anak first pun tk fikir pantang larang dlu² . just jaga kesihatan diri kita n baby je .

Org tua dlu2 mmg serba tk boleh. Ape pon yg sis nk buat. Kne ingt ank dlm kandungan . Itu sahaja. InShaAllah tkde pape

kita sebagai org islam x pyh percaya dgn benda2 tu semua.. blh rosak akidah..

mitos saja semua tu sis. biasalah ckp org tua² dulu begitu 😅

semua tu boleh ja sis...cuma kalau mahgrib jangan keluar rumah,

saya menjahit je sepanjang mengandung, alhamdulillah tkde apa.

3d trước

terima kasih sis

sy tk buat semua tu susah jgk bersalin