Berapa berat mommies SEBELUM dan SELEPAS bersalin?

berat SEBELUM bersalin 66.4kg paling berat. berat SELEPAS bersalin 57.8kg. hampir 10kg hilang. ada tak mommies kat sini ada simptom senang turun berat badan lepas bersalin mcm saya?🤣 saya 3x beranak, 3x cepat turun berat badan. lagi senang dr diet waktu x mengandung🤣

1 Trả lời

Hehe.. sy berat sebelum bersalin 55kg selepas bersalin 44.5kg.Rasanya lepas bersalin tetambah lg fully bf berat mmg cepat turun. Nurse KD sy ad bgtau makan banyak2 pun berat susah nk naik bila mommy fully bf🤭

3y trước

betul puan, tambah lagi sekarang baru je nk masuk 15hari berpantang ya allah sedih nya tgk bdn semakin menipis. semua benda jd kempis. ni nk bdn sblum ni balik kena amik masa setengah tahun🥲🤣🤣🤣 HAHAHAHAHA