cream or minyak ape sesuai untuk bby?

bby sye dh brp minggu kene ruam kt keliling kepala,dahi,dagu,telinga kdg merah time panas lpstu jdi kering .kepala jdi panas ..yg dkt badan pulak kene tompok2 kasar ?..ni sementara tak pakai minyak telon kt perut hanya sapu kt tapak kaki je ..dh tukar mandian dia pakai Ezerra tapi hmm..

19 Các câu trả lời

Mak mentua bagi petua masa anak naik ruam satu badan.. Tabur tepung kanji lepas dia mandi..badan baby ada basah2 sikit tepek tepung kanji kat badan baby..lepastu pakaikan baju terus. Alhamdulilah.. Tiap2 hari buat..tak sampai seminggu hilang ruam dia.

5y trước

Ya.. Jadi kulit asal baby, dan tanpa ruam langsung kt badan.. Tapi anak sy kulit bukan jenis sensitif.. Jadi mudah surut ruam merah tu.

Sabun saya pakai sebamed, cream bby sya pakai mayyababy cream dgn tropika herba cream. Sis slu tepek bedak sejuk kt tpt ruan. Jgn sapu cream or myk dkt tpt ruam. Nti lg truk. Sapu bdak bby yg specific utk ruam pn okay

5y trước

saye cuba bedak n mandian dulu hehe tq tau

Kalau ank sy ruam mmg sy xletak minyak sb ruam tu akn makin menjadi. Tapi sy sapu bedak baby ning salmah sy jadikan mcm bedak sejuk. Alhamdulillah nampak perubahan. Sebab bedak tu guna bahan2 alami shj.

https://instagram.com/hooneymommy?igshid=1aqszfe5897or Try ni sis, sy tgk ramai yg bg feedback positive. Nak try dekat baby sendiri, baby belum keluar lg😅😁😁

5y trước

sye order dh nnt sye share feedback ☺️

try elomet..beli at farmasi. ank sy both ekzema teruk..tebal smpi. sapu sikit je..kadang pg sapu ptg da hilang..guna ni terus hilang. in shaa Allah. harap bermanfaat

5y trước

tq sis sye dh jumpa dr pakar kulit klinik Dr.Ko Alhamdulillah muka dia dh pulih tapi tinggal badan je kering lgi ..dia alergik minyak telon,sabun baju baby ..

Cuba sis try gel aloevera..gel ni sejuk kna sapu d bhgn mna2 bdn..mna thu kurang ruam kna sapu ni gel sbb ruam kn kdgkala berpunca drpda keadaan pns jua

5y trước

itulahh tapi kesian tgk dia naik merah2 menggerutu kulit kepala dia ..kene on aircond je

Bole try najlaa...dia ada herbal cream, gel cream dan lainnya. Sabun utk mslh baby pun ada...najlaa bole pakai dari baby hgg orgtua..recommended

bole cuba sebamed ank sy hari tuh ruam panas bawah leher hbis merah .. sy mandikan dgn sabun sebamed+lepas mandi sapu krim pula

Anak saya doktor suruh pakai cream ni..sapu pagi,petang dah hilang..

5y trước

Ye semoga cpt sembuh...😘