Tidur tak lena bayi 5 bln (mommy berpengalaman ples help me)

Bby saya dh 5bln lbih tidur masih tk lena dari newborn lgi (2bulan)..saya dh cuba jaga waktu tidur dia dan pastikan baby tk overtired tapi still tidur tk lena..anak saya dh knal siang mlm..SIANG dia akan lena sejam dan brjaga limit 2jam..MLM plk pkul 7-8pm tidur lpastu brjaga kjap dlm pkul 9pm akan tidur smpai ke pagi,sementara nak smpai pagi anak saya krap mnangis (still tidur tk trjaga) sngt kerap kdng stgh jam skli,saya tidurkan dia dlm buai auto..kalau dia nangis saya kna hayun buai ke depan ke belakang baru dia lena stop nangis..saya dh penat tiap mlm mcmni,please tolong saya #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #bantusharing #ingintahu #Sharing_dong_Bund #bayi5bulan

3 Các câu trả lời

Persekitaran main peranan jugak, bg gelap pastu kena senyap, saya pun dulu mcm ni, even ada ayah dia kt sebelah pun mesti dia ssah nk tidur, pastu sekarang da ajar tido tak pakai buai, just tepuk2 pastu tido, makesure sebelum tido badan dia selesa, dah mandi, tukar pampers dan dah kenyang, tp kena byk2 sabar ye, walaupun ssah mcm mana, tula yg kita akan ingat sampai bila2

Sis try guna buai tidur? Beli yg mesin boleh auto buai tu. anak saya masa 4bulan boleh tidur mlm tanpa buai. Masuk je 5bulan malam nak berbuai tapi mmg saya guna mesin tulah.

Ada Ikuti medsos Baby Language tak? Kalau belum, boleh tengok kat situ. Nak consultation pun boleh