Baby kuning

Bby kene kuning , check makin tinggi macam mana yekk ? Dah seminggu tapi bacaan makin tggi 12 . Anak tidur je kejut2 tak bgn mandikan pun tidur 😭

Baby kuning
29 Các câu trả lời

mcm sy ank prolonged jaundis jgak sbb sy drah O. dktor nasihatkn kerap berikan dia susu bdan. ibu plak minum susu kambing, atau rebusan herba utk pekatkn susu bdan. wktu cmni bby mmg kuat tidur. sy pun jenuh kjutkn baby. 😅

anak sy tghi kuning n prolonged jaundice..dr suroh stop direct breastfeed pump n topup with susu fm..lps 2 hari but cmtu tros drop bnyk ..kalau x selang sehari masuk ward..arini msuk esok kuar lusa cek masuk blk..kesian bby..

akak cubalah bagi sengkuang cina perah air tu titik kan di mukot xpon anggur itam pastu cuba mandikan pakai herba mandian untuk baby kuning , beli di kedai ubat cina insya'allah cubalah ikhtiar mana yg ada dlu ☺️

macam mak sy buat dlu mase ank buah sy kuning, mak sruh jemur baby tu bg kena matahari pagi. antara pkl 8.30am - 10.00am tu sbb matahari pg Ade vitamin D. lps 3 Ari mcmtu kuning hilang.. inShaAllah kita ikhtiar

baby kuning mmg suka tdo jea..kne kerap bgi susu..klu nk lgi cepat hilang kuning..cari batang raja wali..sapu getah dye kt tapak kaki bby..pastu pkaikn stoking kt bby..sapu 2kli shari..smpai bacaan kuning trun..

Saya haritu pun baby tinggi and lama jaundice . Saya minum air pegaga blend (bagi baby minum susu badan lepas saya minum air pegaga). Sapu baby dgn cream youbaby. Alhamdullilah turun pelan pelan dlm 2-3 hari

Baby sy hr tu kuning ada jgk sampai bacaan 13.6 Lps tu bykkan minum susu Kena kejut setiap 2 jam even dia mls nk bngun kena paksa Pstu kami ikhtiar dgn mndikan air serai Alhamdulillah kuning turun lps 2-3 hr

3y trước

Dah ambil darah prolong jaundice dh ke sis sbb dh 29 hr Tp lama2 inshaa allah kuning akn hilang kalau xde mslh pape Yg pnting tgk dlu result drh yg di ambil tu dlu ok

Anak jaundis memang kuat tidur. Puan kena kejutkan & kerapkan waktu menyusu. Lagi banyak anak menyusu, lagi banyak dia membuang, lagi cepat kuning turun. Moga dipermudahkan🌹

3y trước

betul tu macam baby saya dulu ..1mlm Smpai 4 kali birak kencing ..pagi lepas tu keluar hospital ..kuning baby 16.9 .pagi 4.6

bf dgn kerap .. kejut dgn sapu air kt muka. .. mandi air teh ... rebus teh serbuk. . den mndi .. suam2 ye .. mlm2 pun kena kjut ank mnum susu ye .. jgn biar tido lma sgt.

baby saya hari tu kuning sampai 13 masa hari kedua.. menyusu kerap.. aktif.. tapi lambat turun kuningnya.. cukup 44 hari baru dapat jejak 5.. 😢😢