Baby kuning

Bby kene kuning , check makin tinggi macam mana yekk ? Dah seminggu tapi bacaan makin tggi 12 . Anak tidur je kejut2 tak bgn mandikan pun tidur 😭

Baby kuning
29 Các câu trả lời

sis try minum air sengkuang cina . beli yg dlm tin . tp jngn yg sejuk ..minum lepas tu susukan baby . insyaAllah cepat turun ..

Bg je susu supaya keluar dari kencing & berak. Mcm mna cara pun tlg jgn jemur anak kt panas ye. Kalau syg anak tlg jgn buat.

Bf kerap. Utk baby kencing selalu. Kuning keluar ikut kencing dia. Baby kuning mmg akan tidur je. Harap mom kuat😘

kena kerap kejutkn baby...bg baby aktif disambil kerapkn bg mnyusu...insyaallah kuning akn turun..

saya hari tu bagi baby mandi air daun sukun..alhamdulillah 3 hari saja kuning ya trun ke 47

bby sy kuning masuk nicu smpi turun kuning. sbb sy demam pening nk bgn pun tk boleh.

sya mndikan ank dngn air rbusan daun blmbing buluh ...n krap susu baby...

Kene banyak kan bf utk baby u.. ataupun mandikan daun dukung anak..

Pagi ii try jemur bawah matahari,insyallah berkurang 😘

3y trước

btul tu. nurse xkn bg jemur. lg naik kuning katenye.. . sy dulu anak kena kuning gak. sbb bersalin vakumm.. sy amalkn mkn buah oren navel. alhamdulillah... trun .. bese la mmg mkn mase skit kuning bby nk trun.. ari2 dia berak.. byk kali. nnti kuning tu akn berkurangan.. ibu kena bersabar n tabah ye..