Bayi tidak birak usia 2 bulan

Bayi umur 2 bulan . normal kah tidak birak selamaa 3 - 4 hari ? Tetapi kencing kuat . kentut kuat . smua okey . tiada bermasalah . cumaa tidak birak sajaa

1 Trả lời

Kalau menyusu dengan susu ibu ianya normal. Lagipun kentut okay jadi tiada masalah. Susu ibu ada yang mau sampai 2 minggu pun masih tak berak lagi sbb susu ibu ni cepat hadam. Kalau susu tepung rasanya dalam 3 hari kalau tak berak itu lampu merah sudah rasanya.