Cara naikkan berat baby

Bayi sy usia 9 bulan. Tapi kurang berat badan tak capai berat yang misi nak dalam graf. Tiap timbang naik 300g je sebulan. Makan 5 kali sehari. Ada makan roti juga. Bubur ada campur ayam lobak. Kadang rebus telur dalam bubur. Dalam seminggu ada lah makan buah macam pisang. Susu dalam 20 oz sehari. Minum susu S26 dulu langkah 1 sekarang tukar langkah 2. Ada suggestion lain tak macam mana nak naikkan berat badan baby.

13 Các câu trả lời

skg berat bby berapa? pola mkn mcm da ok bg sye.. anak sye pun lps checkup 3 bln skali nie berat naik x byk..

7mo trước

sye ade bce komen2 awak kt atas.. 1) psl tdo siang anak.. ade ikut wake window x? 3x tdo siang tu memg ssuai dgn umur bayi 9 bln.. 2) gap mnyusu & mkn anak.. klu baby tlalu knyang susu, mgkin akan kurg mkn, klu tlalu knyang mkn, akan kurg mnyusu... utk mkn, better jarakkn sejam or 2 jam lps mnyusu.. 3) berapa oz anak mnyusu & gap mnyusu.. yg nie pun pentg.. klu gap tlalu dkt, baby mgkin mnum sikit..

tidur mcm mne sis? bila waktu tidurnya?

7mo trước

terus tidur sampai ke pagi. dia bangun subuh jam 4 pagi.

Graf dekat line warna apa?

7mo trước

ya nanti sy cuba. terima kasih awak bagi semangat. 💪