tidak merangkak

Bayi saya tidak.merangkak lagi walaupun dah 11 bulan..tapi die dah boleh memanjat dn berdiri..normal atau tidak?

39 Các câu trả lời

sama lah ank sy ni...boleh berdiri sendiri..baru blajar merangkak..normal..sbb ank sulung sy ni..xboleh merangkak..boleh jalan tiba2.

3y trước

macam sepupu saya gini masa kecik ,berdiri,then 2-3 kali merangkak tu bukan ke depan tpi undur ke belakang bila besar elok je x da masalah ,skrng da besar da jadi cikgu da

anak sy 7bulan mengesot pakai siku dulu,9bulan lebih bru merangkak laju..ni 11bulan berdiri kat sofa lepas tangan dah tp tkut lagi nk jln 😂

anak saya pun blum pandai merangkak lagi. duduk sendri pun blum pandai. memanjat dan berdiri pun blum boleh. risau juga..

normal je awak , sebab anak saya merangkak lmbt , tp lain2 dh pandai , kdg terbalik diorg ni ,xsama budak2 berkembang

normal jak sis..anak sy no 2 pun tdk merangkak skrng dah 3 thn lbh😅 cerdik lgi dia..tidak ada apa² mslh pun.

anak sy pun tak merangkak... dia duduk kemudian strt berdiri sikit demi sikit.. cukup 1 thn da boleh berjalan

normal sbb ank pertama saya dulu xmerangkak...dia bljr duduk n jln pki burit xlme trz berjalan sndri...

normal sis tidak semua Akan merangkak , bayi saya tidak merangkak bangun terus petang objek Cuba jalan

anak sy meniarap umur 9 bulan..skrg 11 bulan dah berjalan..x merangkak pun..jgn risau mommy☺️

Normal.Lain2 Anak.Lain2 perkembangan.Ada yg bercakap dulu.Ada yg berjalan dulu😀👍🏻