Bayi berak-berak

Bayi saya berumur 2 hari. Sekarang saya bagi dia formula Similac sebab susu badan belum banyak lagi. Bayi saya kerap berak dan najis ada ketul2 kecil warna putih. Ada mummy2 yang jumpa pengalaman sama?? Kalau boleh nak juga mummy2 share cara deraskan susu badan. Ada kah perlu saya menukar susu formula atau bagai mana??

8 Các câu trả lời

Baby baru 2 hari mmg susu badan kita hasilkan secukup nya utk baby sis. Perut baby kecik lg tak perlu susu byk. Susukan baby dgn kerap utk rangsang penghasilan susu ibu. Makan makanan yang berkhasiat dan minum air yang secukupnya. InsyaAllah susu akan semakin banyak.

Sis bf je dulu. Lama2 susu banyak. Atau nak lagi banyak, sis boleh rebus longan kering tu campur gula sikit. Sedap. Longan kering tu ada jual dkt shopee. Sy hari kedua tu mnum air longan sikit je tp esok nya susu keluar sampai basah baju semua. Sis try dulu inshaAllah.

5y trước

Aah betul. Kuantiti tu cukup je sebenarnya. Sesuai la dgn baby yg kecik lagi tu. Makin lama makin banyak. Mindset tu pun kena la ckp cukup

Stop Susu fm. Bagi bf je sis. Buat sup sawi campur lobak putih. Boleh banyakkan susu. Minum air putih banyak sis. Kerapkan menyusu in Shaa Allah susu akan banyak. Kena yakin susu badan cukup untuk baby.

Sis try mkn sayur sawi. Sayur sawi meriahkan susu badan. Itu yang saya amalkan la. Alhamdulillah susu meriah. Setiap 3jam kena pam. Hihi

Mungkin tak sesuai dgn baby . Try tukar susu lain .

Try tukar susu..kadang tu xsesuai

mngkin xsesuai dgn susu tu..