Masa yg sesuai

Bayi saya 1bulan 24hari. Sesuai ke nak ajar dia jangan kuat menyusu? Sebab dia nak menyusu je sampai sy tak boleh buat kerja

4 Các câu trả lời

baby saya dah 7 bulan.. dah start makan pun 2-3 jam sekali menyusu.. dua dua breast pulak tu.. kita ni nak jadi mak kena gali ilmu.. mak mak kita mmg suka bagi advice yg bukan bukan atau kecam cara kita besarkan anak.. sy rase hampir semua ibu2 lalui semua ni.. kita jd ibu kena bijak.. pekak kan telinga.. mertua sy dulu pakse kasi susu formula lah.. bg air kosong mase belum 6 bulan.. 4 bulan suruh kasi mkn.. buat pekak je.. dlm forum asianparent ni banyak sgt article yg berguna.. boleh baca.. baby first mmg kita terkial kial.. xreti.. tp jgn ikut je org2 tua ni..

normal awak baby kuat menyusu.. anak saya pun kuat menyusu.. baby boy.. sekrang dah 5 bulan lebih.. memang strugle sikit kalau menyusu badan ni.. anak saya kalau malam lagi la puting nak ada dalam mulut je sampai pagi.. dia bukan menyusu sangat pun.. dia nak menghisap je.. bagi puting tipu tak nak.. sis kena curi masa time dia tido untuk buat keje.. buat slow2 takpe.. orang cakap baby nanti dah start makan dia kurang dah menyusu.. setiap susu yang mngalir dalam badan anak tu pahala.. anggap la ni anugerah yang Allah nak bagi.. sebab tak semua orang diberi anugerah ni..

3y trước

lagi satu.. sebab perut baby kecik.. dia akan hisap sikit2 tapi kerap..

TAK SESUAI. apa yg awk harapkan ni dari anak sekecil tu? awk faham kan baby mmg susu je sumber makanan minuman dia? kalo tak..tolonglah tambah ilmu membaca n tanya pada pakar. awk susukan dia tu awk cek tak jumlah susu,berapa jarak masa setiap susuan? kalo awk menyusu badan sekalipon, awk cek tak jumlah susu tu? ntah cukup ntah tidak. dan..sekiranya baby tu cukup susu, maybe dia just comfort sucking. allahu. sedihlah baca benda cmni.

3y trước

awk jgn peduli ckp org lain. tak semestinya dia lg tua dia lg tau.dia bukan pakar knak2 pon. awk ibu baby tu.baby tu lebih perlukan awk.biarlah kalo baby tu nk awk je pn. tak ke awk rs bahagia cmtu? psl xleh wat keje tu,boleh je sbnrnya. cuma kena la pandai. tp if awk rs susah,trylah bg puting. tp kena ingt puting ada buruknya gak. so awk kena pandai2 la balancekan. sy pn keje,wfh..jg ank lg,keje umah lg.tgjwb sbgai isteri lg.kita kalo nk dgr ckp org..mmg naya awk. awk kena kuat utk anak awk.ok? kuatkan smgt.jgn layanlah ckp2 yg bkn2 tu.anak tu anugerah. awkla ibu terbaik kalo anak tu melekat.maksudnya awk jg dia elok2.pk positif.kalo org ckp pape..awk ye kn je.tp pastu wat derk.jgn layan perasaan

Tak sesuai awk… susu je lahhh makanan dan minuman diaa. Lagipun breastfeeding ni lah tempat baby tenangkan diri dan nak rasa selamat. Baby tu baru hidup di dunia ni. Dia rasa asing. Dlm perut sentiasa mcm dlm pelukan. Baby perlukan awk utk dia rasa tenang. Kena susu setiap 2 jam. Mmg lumrah baby mcmtu. Lebih kerap lebih bagus supaya dia sihat. Semoga baby tu sihat.