bayi susah tidur

Bayi perempuan saya berumur sebulan lebih sukar untuk tidur dan kerap menangis. Ibunya sudah berikan breastfeed sehingga dia minum terlalu banyak hingga muntah. Minyak telon pun dah sapu tapi masih kembung(saya rasa). Kadang2 dah buat supaya dia sendawa tapi masih juga sama. Apa yang perlu saya lakukan supaya dia mudah tidur dan tidak memangis lagi?

1 Trả lời

Mybe dh hbes pntang bby da ok kot Sbb bru nk sesuaikn diri dgn dunia luo Lps susukn n sedawa jgn trus baringkn Or mybe blh baringkn mngiring dlu Psl tdo tu mybe blh try psg zikir or ayt2 Al quran ..n try dodoikan.. Bby mnges tu bkn sbb lpar shje mybe ade bberapa faktor Contoh Xselesa dgn bju Xslsa dgn environment mybe tlalu bsing or tlalu sunyi depend pd bby sbb ank sy sk bsing2 br tdo (sbb dlm perut dorg dh biasa dgr jntung ibu) Kembung perut(blh sapu myk n try buat senaman kayuh..n urutan iloveu) Mybe nk duk dlm dakapan ibu sbb bby ak. Rs slmt Try bedungkn jg Soryy klo ade slh komen ,😅slmt mncuba

5y trước

InshaAllah 😇