Follow up untuk weight gain

Hi. Baru2 ni saya pergi klinik kesihatan and nurse cakap berat saya da lebih naik 0.5kg dari yg sepatutnya. So dia mintak saya datang follow up kt KK dua hari seminggu untuk check blood pressure and heart beat baby. Tapi baru2 ni saya check dekat klinik swasta dr scan baby alhamdulillah baby semua sihat and at normal growth rate. Patut ke saya pergi follow up kt KK lagi sebab saya susah nak kerap2 cuti 😩

2 Các câu trả lời

BP boleh cek dkt klinik luar klau kkia tmpat sy la..sbb kdang keje shift xmenentu jd ssah nk atur masa, bleh pilih p klinik 1 malaysia or farmasi tp bab HB baby xsure pulak.. berat kna control, boleh rujuk dlm buku pink had limit berat..

sama, lebih 0.5kg. tp tkde pula suruh follow up 😅