hmpir d pnghujung

Baru kawen 3 bln.. dn sya pun mngndung 3bln.. hubungan brthan kerana kndungan.. gara2 sya ingin kn kn prhatian..?..stiap kli ada msalah.. msalah akn d ketahui fmly suami .. siapa juga suka pdahal pda fmly sndri sedaya upaya utk sorokan msalah.. slh ke sya tuntut hak kselesaan?last2 jdi mcm ny... klau bkn krna kndungan mungkin da brpisah tpi skrang pun dia dgn fmly dia..dn sya dgn fmly sya.. sya tak tahu nk selesai mcm mna?

2 Các câu trả lời

Macam ni puan, sebaiknya berbincang dulu. Pembawaan masa mengandung ni lain dan keluarga sebenarnya TAK DIBENARKAN menyibuk hal rumahtangga puan. Kalau puan dan suami berpisah, fikirkan kesan pada puan dan anak yang dikandung. Tekanan boleh menyebabkan benda tak elok berlaku. Lumrah ibu mengandung memang sentiasa nak perhatian, keluarga takde hak untuk masuk campur. Suami dah berkeluarga, jadi keluarga dia kena faham. Situasi ni hanya akan menyebabkan rumahtangga puan tak sihat. Kawan juga pernah alami benda ni, anak sambung belajar jauh. Dia menetap rumah mertua. Tapi sebelum nikah, mertua baik sahaja. Bila nikah, belang mertua nampak. Keluarga suami dia selalu mengutuk itu ini, hina itu ini. Akhirnya bercerai dan mujur dia belum mengandung. Seeloknya puan dan suami berbincang berdua, selesaikan masalah berdua, duduk berdua. Anak menjadi saksi, dia mesti sedih. Bila puan sedih, anak sedih.

Sebaiknya sis try slow talk dengan husband.. Imbau balik kenangan manis sebelum kahwin & masa bercinta.. Apa yg menjadi punca kepada masalah tusis try bincang ..hati ke hati, tapi sebaiknya mood tengah baik.. Klo xok juga, kna guna org tengah.. Org yg dia hormat, selalu mtk pendapat, bersembang, yg boleh nasihat kebaikan bersama.. Kadang bila jd cmni dia akan buat perkara negatif, sebab aura positif tu susah nak lekat..