Insulin

Baru first ccuk insulin pon gula dalam darah tinggi jgak, nak buat mcam mana lagi lani, tolong la tips.. ?? tadi pagi 8.9, lpastu ccuk lgi 12.4, dah ccuk insulin trun sikit ja 11.2, sapa pnah kna ccuk insulin ? Ada perubahan dak ? N tips sikit ?

2 Các câu trả lời

kurangkn mkn nasi sis sbb kadar gulanya sngat2 tggi & bnykkn minum air putih. sy skarang mkn nasi 2 senduk jer skali mkn itu pun sehari skali baru dpt gula dlm darah cantik. skarang dlm purata 4 sahaja paling tggi pun 5 tu pun sbb mkn nasi 😁

sy dulu ada ccok insulin gak.. satu je cara sy buat adalah dgn kawal pemakanan sy..