Ada fibroid masa hamil,bahaya x....bru 22 week.

2 Các câu trả lời

saya detected ada fibroid masa week 9, doctor ada terangkan yang fibroid ni akan jadi tiga kemungkinan, semakin mengecil, sama size ataupun membesar. kalau sama size atau semakin membesar dan menghalang laluan bayi, mmg kena csection. tapi sekiranya makin mengecil, boleh deliver normal. doctor ada kata kebiasaanya mengecil sebab tertarik sekali masa rahim membesar.

Dont worry mommy. Kdg2 bila kandungan dah makin besar fibroid akan meregang. Sy 13weeks pregnant dktor ckp ada fibroid. Smpai umur kandungan 5bulan specialist scan tiba2 fibroid tkda. Doc ckp kmgkinan fibroid mengecil sebab perut mkin besar. Smpai lepas beranak dktor scan lagi pun fibroid tiada lagi.