Hi mommies.boleh share tak any tips utk pregnant? Dah setahun lebih ttc. Mcm2 dah try buat.

26 Các câu trả lời

bersenam, diet suami isteri, jaga makan, jgn mkn ikan keli..suami pagi2 breakfast telur ayam separuh masak..kalau Islam yg penting tawakkal..dan jgn fikir nk pregnant sgt..nnti stress..xjadi ..

ikhtiar kelapa bakar and teh uncang buah zuriat. teh uncang buah zuriat and folic acid tu lagi elok suami isteri makan and minum. insyaallah ada rezeki untuk awak🤍

bersenam, diet suami isteri, jaga makan, jgn mkn ikan keli..kalau Islam yg penting tawakkal..dan jgn fikir nk pregnant sgt..nnti stress..xjadi ..

first, buat check up suami isteri dulu. baru tahu kalau ada apa2 masalah yang perlu diselesaikan dulu. lepas tu baru tengok benda2 lain.

buat senaman seperti zumba seminggu 3 kali ...makan makanan berkhasiat .... klu nk mkn ayam ...cuba mkn bahagian dada ....

hi mummy.. kalau sy dan suami, 2 2 diet.. sbb 2 2 xde masalah kesuburan.. alhamdulillah lekat lepas 2 2 trun berat 10kg.. 🤭

Mcm2 tu dari segi apa? Sebab checkup utk FET suami isteri adalah penting sebelum memulakan sesuatu ikhtiar.

Mcm2 dah buat tu, termasuk suami dan isteri sama2 buat ujian kesuburan di klinik?

sy aritu minta urut dgn bidan kg, 2bulan kemudian dah ada isi alhamdulillah☺️