Spotting 6weeks

#bantusharing Salam nak tanya ibu2 semua, sy pregnant 6weeks harini . Belum p scan lagi sb risau tk nampak baby. Nk p scan 8weeks ke atas nanti. Saya baru lepas kemas2 rumah alih2 barang sikit tiba2 rasa panties basah tengok2 spotting dark brown ini ancaman keguguran k

Spotting 6weeks
21 Các câu trả lời

saya dari 6week keluar darah sikit MCM ni sampai skrg 12mgu dah ..sbb scan ade darah beku KT rahim ..so docter BG duphston n dia ckp xde ape2 SBB darah beku Sy besar juga yg tu makan masa nak hilang .. alhamdulillah baby sihat jantung Sume cek ok ...

saya pernah keluar darah,igt period tunggu lh smpai mlm ehh tk kuo darahny tkde fikir mengandung ke apa selang berapa2 hari buat medical checkup kata saya +ve pregnant nah tgok2 dh 9weeks tpi apa pun awk pegilah lh cek klinik risau apa2 jadi

saya dh g klinik private check kantung ada . janin belum ada . ukuran kantung lari seminggu dari last period . doktor takde bekalkan ubat duphaston sebab janin belum ada . 1pagi masih keluar darah pekat macamni 🫨

4mo trước

Sy awal prgnant dlu pn slalu bleeding, dr usia kndungan 6mggu smpai la nak msuk 3bln., kluar drah pekat bketul lg...ingt dah kguguran msa tu., tp alhamdulillah bby kuat atas izin Allah jga., skrg tgh bpantang hri ke-18, spnjg awl khamilan Dr. bekalkan duphaston, slps 3bln Dr. bg ubt kuat rahim yg msuk dr bwh., progsteron xsilap nama dia...Semoga d pmudah urusan sis semua...🤲🏻

sis pergi klinik swasta mcm sy sy spotting 6w (malam) pagi terus pergi swasta doc bagi duphaston dan bedrest 1w. sekarang 15w kena pergi checkup kerap sebab ada sejarah miscriage 9w dan 13w.

saya pernah spotting jgak masa 6 week. terus check klinik. alhamdulillah takda apa baby pun okay, doc kata normal. tapi untuk kepastian sis kena p klinik jgak untuk check.

4mo trước

dah bersalin 🥰

alaa nk tny jgkk. sy 8week tdi g tnds kluar drh sikit pstu sy kork tepi2 sikit ada jgk drah. hmm mcm mne ehh prlu g klnk sgra ke eh?? buku tak bukak lgi

4mo trước

sebulm kjadian(jumaat) sy dh prgi scn dh nmpk kntg bby dgn jntg, sbtu siang sy bwk ank prgi playground mgk.sbb trlalu bnyk brjln jd itu pnca klaur drh. sbb mlm tu je kluar sikit, pg isnn cek dh takde. jd sy x prgi klnk

klau klinik msih buka..awal pg trus...jgn panic..bedrest cepat2 n jgn buat kje buat mase ni

Awal-awal ngandung banyakkan rehat je okay.. tunggu kandungan kuat sikit kalau nak aktif..

sebaiknya terus ke hospital. kadang spotting saja tapi sebaiknya terus ke kecemasan.

ya. jumpa doktor terus sis. banyakkan bed rest. doa banyak2. moga Allah jaga 🌹