32 Week

Bahaya tak mommy ? sebab sekarang ni saya memang tak suka pakai spender ketika hamil , Saya pakai kain batik je , Kadang saya pakai spender Husband saya ? Tu pun kalau jalan , Kalau dduk rumah saya pakai kain batik je ? Ke ini penyebab saya kena kencing kotor ?

20 Các câu trả lời

Sy pun x selesa pkai spender, pg kluar jln n pg keje pun x pkai.. Pkai kain dlm jer.. Alasannya senang nk cuci miss v bila g tndas.. X tau la kn org prasan ke x yg sy x pkai spender, x prasan kot.. 😂😂suami prasan tp sy siap2 bgtau sy selesa mcm ni sbb senang nk pg tndas.. Dia pun x ckp apa dh.. 😁😁

5y trước

Ohh yaa lupa nk bgtau, sy xda pula kna kncing kotor, sbb sy jnis minum byk air kosong.. Jd tu jg sbb nk kna pg tndas slalu tu.. Sis kna minum byk air kosong, xda kna mngena dgn x pkai spender.. 😂😂

Masa pregnant saya tak pakai apa apa. Berkain batik je kalau dirumah. Sepanjang pregnant takde kena kencing kotor ke apa, elok je sekarang dah beranak hihi banyakkan minum air masak. Jangan share spender dengan hasben atau sesiapa, beli lain yang saiz besar. Mungkin tu penyebab sis kena kencing kotor 😁

Sy memang jenis tak suka pakai pakaian dlmn kalau stay dkt rumah dari dulu2 lagi. Tapi make sure lepas buang air, kena lap kering2. And nak duduk atas apa pun kena tengok2. Tapi punca kencing kotor tak pasti la. Cuma jangan share pakaian dgn orang lain je kot rasanya.

Kencing kotor sbb hormon preggy kita..so bykkan minum air kosong n sekali sekali blh minum air barli utk bersihkan air kencing..normal kencing kotor ni serang org prggy jer hehehe..kena minum air lebih byk dr yg kita minum sebelum preggy..

Sllu juga xpkai Spender.. selesa..tpi skrg dh pkai smulA..beli Spender yg besar..selesa... Nnti dh bslin senang pkai dgn pad.. Sebb pkai Spender walau kurang selesa..senang pntau Klau keputihan or keluar tanda 😅

Serious sy since pegnen mmg xleh pakai suar dlm xselesa langsung... Alhamdulillah xde keputihan ke apa... Senang pakai kain batekkk aje..tp tu la isau gak takot kuar apa² x prasan haha

kalau tak pakai tak kena kencing kotor, tapi mudah kena keputihan. kencing kotor ni kena banyakkan minum air kosong / air barli. insyaAllah sangat membantu.

Saya jenis x pakai spender sebab ulang alik buang air kecil spender jadi basah x selesa.. Baik pakai kain je kecuali keluar rumah baru pakai😄

5y trước

Samala...rasa Tak selesa bila basah sebab asyik kencing

Sy xpakai sebab dah preggy ni kerap ke tandas asyik basah je, nak elak kencing kotor sy pastikan lepas kencing sy lap kering n sy jugak minum air barli

Sy mcm tu gk xsuka pkai tapi klu ada putihan sikit2 sy akn pkai dgn pantyliner la.. sy lu kencing kotor jgk sbb kurang minum air msk..