Lepas bersalin boleh pakai kaftan ke?

Lepas bersalin boleh pakai kaftan ke? Ke memang kena pakai kain batik dan tshirt je?

8 Các câu trả lời

pakai la apa pun asalkan selesa & tutup aurat (luar rumah) kain batik & tshirts tu utk zaman dulu ja sbb fashion depa xsama dgn zmn skrang. org dulu style baju kebaya ketat sendat seksi,dress pun jnis ketat 😂😂😂 satu lg sbb nk bg nmpk selekeh supaya suami xdak selera la bila tgk. zaman sekarang buat selekeh ka, laki jegil bijik mata tgk pmpuan lain la 😂😂 (xsmua la suami mcm tu)

Ikut keselesaan ibu2..ade ibu yg pkai seluar palazo time checkup pun ade..sy kalau kt rumah pakai yg mudah. Ada kain batik sy pkai kain batik. Ade baju tido sy pakai baju tido haha..baju kelawar sy pakai juga tp sy p oter dekat tukang jahit bubuh zip kt depan. Senang time menyusu.

jangan kab lepas bersalin sis . masa mengandung pun memang pakai kaftan breastfeeding , tak bercoli je dalam rumah hahahaah . ikut keselesaan sis , janji senang nak bagi anak menyusu

boleh je nak pakai.. cuma cari yg breastfeed friendly la kalau awak nak menyusu badan. kalau tak kena selak dari bawah pulak nak bagi susu kat anak 🤣

ikut keselasaan momy. kalau mcm sya,sya suka pakai baju t-shirt n sluar panjang longgar. lagi2 cuaca panas skrg nih.

saya pun masa berpantang nanti pakai kaftan je, tak reti lah nak pakai kain batik takut terlucut 😂😂😂😂

Sedangkan seluar pun boleh pakai Inikan kaftan Janji selesa utk awak

Pakai je apa², cuma pastikan boleh menyusu la.