Week28 day 6

Bahaya ke kencing manis.... Skrg doctor bg mkn ubat kencing manis.... Ubat batter atau insulin batter.... Ada siapax2 sama dgn sy..... Sy minta insulin doctor x bg.... Takut nk mkn ubat..... Takut bahaya untuk bby... Ada x sesiapa mkn ubat kencing masin semasa hamil...... ??

22 Các câu trả lời

Sya pon saya bru start ambik ubat... Bsp sya dokter sruh buat smggu skli dah.. Bru 17mggu pgnant...smua kena pntang mkn...

klau nk kurangkan kecing manis boleh minum jus epal hijau campur timun . saya minum dah kurang kencing manis👍🏼

4y trước

haah blender sekali, satu epal dengn separuh timun. lpstu dh blend letak garam sikit. bolh lh minum.. yg lebih tu bolh simpn. nnek saya yg buatkan. boleh kurangkn kncing mnis.

Kalau bahaya xkn doktor nk bg kot? Insulin pun sama.cocok3 tu xrasa bhya ke utk.bby? Ikut je saranan doktor.

Sy pun kna gdm.. After mkn je naik bacaan 11-16 mol klu x ccuk insulin...

Doc bg ubat tu mgkin doc bagi dos yg sesuai utk yg pregnant tu...

kalau doc bg biasa nya yg terbaik utk kita n baby😉

Klu gdm on ubt atau insulin brp week kena bsalin?

4y trước

38 weeks kena serah diri.. 🥺

Sy x de pn doc bg ubt trus insulin je 35w

Sy kena gdm dan guna insulin sekarang

sis try amek magnesium oil..