Bersalin 36 minggu

Bahaya ke kalau baby lahir sebelum 40 minggu? Boleh jadi premature tak?

17 Các câu trả lời

takda apa yg bhaya pun selagi baby awk memang sihat.. 40 minggu tu limit utk asian parents sbb klau lbih dri tu baby bleh jd over size & tak ssuai utk ibu2 asia klau nk banding dgn negara barat. dorang sana besar2 dan tulang punggung pun besar jd ssuai la melebihi 40 minggu.. 36-40 minggu kira tempoh matang baby dah.. sy bersalin 35 minggu, baby kluar sihat dan dduk wad sehari saja utk pantau bacaan gula baby sbb sy gdm insulin..