Batuk kahak

Bagaimana cara hilangkan batuk2 untuk anak ye..da dekat seminggu batuk nya x kurang..da bagi mkn ubat..#pleasehelp #bantusharing #seriusnanya #BatukKahak

1 Trả lời

bby lagi ke sis? kalau masih baby boleh cuba kaedah ni. tepuk dekat belakang bby macam kita nak bagi bby sendawa. tapi tangan buat ikut gambar ni. nanti kahak keluar ikut najis bby. kalau bby muntah,cepat² meniarapkan bby ye. masa muntah tu pun kahak boleh keluar jugak. tapi kalau dah terlalu lama,saya sarankan bawa bby ke emergency je. nanti kahak tu doctor sedut ataupun masuk gas untuk cairkan kahak. sentiasa pantau pernafasan bby ye. semoga bby cepat sembuh dan sihat sepenuhnya 🤲🏻❤️

2y trước

Alhamdulilah baby da sembuh 😊