Baby 7m Makan Udang

Baby umur 7bulan boleh ke makan udang? Tolong saya jap ibu2#ingintahu #bantusharing #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

4 Các câu trả lời

Seafood termasuk udang nie pontensi allergik sgt tinggi bg budak bwah 1 tahun, if puan n suami xade allergik boleh je beri..tp kena bg sikit2 dulu n tgokreaction dia..mcm sy , baby dh 9 bulan baru sy try bg udang.

Boleh tapi kena pastikan masak sepenuhnya, potongan dan tekstur perlu bersesuaian dengan readiness anak awak. Jangan lupa untuk pantau reaksi alahan anak, jika ada.

4mo trước

Sama-sama. 😊 Happy cooking!

boleh je makan lepastu tgk ada ruam ke bintik2 alergik naik tak dkt badan anak , saya pun bg udang masa anak 7 bulan 😄

if tk allergy pun udang ni tinggi garam..

4mo trước

gula & garam dr real food pun kena jaga ya. kita kena tgk amount dia jgk bkn blh bagi je byk2 mentang2 gula garam asli dr real food. udang high sodium, jd kena bagi sikit2 blh la, mcm jgk kurma yg high sugar contain tu sikit2 blh la. btw kena bg udang fresh kurang sodium banding yg frozen, frozen biasanya tambah garam utk freshness dia bwh 7-12m total garam harian dlm 370mg gula plk 10% kalau blh 5% dr tenaga harian