Breastfeeding

Baby sekarang umur 4 bulan. Baru2 ni perasan bila pam kuantiti susu mcm drop.biasa boleh dapat dalam 4oz ke atas. Ni dapat dalam 3 oz sahaja. Apa faktor yang menyebabkan susu drop ye? Boleh bagi solution tak?Saya ibu yang bekerja

4 Các câu trả lời

Jadual pam kena konsisten. Kalau lambat sikit atau lbh masa mmg blh effect milk production. Kadang bile kerja kita penat & stress pun effect jugak. Yang penting maintain jadual pam, make sure cukup makan & bykkan minum air 😍

Mommy pump waktu macam mana ya? Jika takjaga waktu pump, boleh jadi susu drop, jika kurang minum air masak juga boleh drop. Utk jadi ebm agak kena struggle. Terskip pump risikonya drop

5y trước

Waktu kerja akan pam 2x. Bila balik rumah malam akan df dgn baby sis

Waktu pam mcm mana ya? Berapa kali sehari? Boleh kongsi jadual pam?

Period, stress boleh buat susu drop.

5y trước

Tu la sis.baru habis period juga ni😀.mungkin juga ada stress sikit 2-3 hari ni dekat opis.hope cepat recover.nak nangis tengok susu drop😞