Oz untuk baby 3 bulan minum

Assalammualaikum haii ibu ibu semua . Saya nak tanya , anak saya baru umur 3 bulan . Dia dari newborn minum susu formula . Untuk umur dia sekarang ni berapa oz ya susu yang dia patut minum ? Sebabnya sekarang dia high demand sangat kalau minum tak cukup . Kadang 4oz sampai 6oz minum so waktu dia akan lama untuk next minum susu .

5 Các câu trả lời

sma situasi dgn sy jga..ank sy 3 bulan skrng..sy bg 3.5oz sj lepas susu sy bg pepet atau bagi puting sy utk dia hisap smpai dia trtdo klau x dia minta lg, sy trauma bg ank bnyk susu sbb overfeeding n kene admit gara2 sy bg susu 3oz masa ank 1 bulan..sy bg stiap 2jam atau pun 3jam

2y trước

Ohh okay faham faham . Thankyou sis

Baby sy pon bru masuk 3bulan..siang biasa dia hisap 3oz stp 2jam..malam sy buat 4oz stp 2-3jam..malam mcm dia lebih kuat nyusu mybe sbb gap lame sket utk dia merengek mintak susu 😅

2y trước

Alright thankyou sis

Waalaikumussalam, situasi sama puan, baby sy pun sejak newborn minum susu formula. Sekarang dah masuk 3 bulan, gap 3 jam 4oz macamtu. Lama tk menyusu 4oz tu mmg habis sekali minum

2y trước

Sama lah anak saya dia akan gap masa lama sikit kalau minum 4oz tuu

hi, personal experience, 4 ke 6 ounces seriap 3 hingga 4 jam is ok.. tapi teruplang pada baby juga, as long as berat naik should be ok..

2y trước

Kiranya kena ada gap juga ya kalau lebih 4oz tu ? Okay noted thankyou sis

Baby sy pun 3 bulan skg minum 3oz setiap 2 jam tp kadang2 mcm tak ckup, kalau lama tak menyusu sy buat 3.5oz 😅