Baby tak suka tidur

baby says baru 3 bulan nsk masuk 4 bulan . Saya tak tahu kenaps dia tak suka tidur . Saya dah cuba bedung , mandikan dia sebelum tidur , urut dia , letak dia dalam buai semua tak membantu pun . Saya sejak baru lepas bersalin selalu rasa lesu dan penat . Bila baby tak tidur saya jadi terkejar kejar nak buat semua benda kadang saya terpaksa masak sambil dukung dia . Haihhh rasa giveup sangat kadang2 sebab penat . Ada tak yang sama macam saya ? atau ada tips lain yang boleh saya cuba ? #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

Hi mommy gang lah kita. My baby jenis tahan mata pulakkk tapi ngantuk. If nk tidurkan ambik masa sikit kalini. Bedung pastu bagi puting masuk buai hahaha haa buaikan 30min baru lah lelap 🤣

10mo trước

anak saya memang kuat meragam kalau suruh dia tidur . Dia suka main haha tak padan dengan baby lagi . Iktiar yang saya buat saya bukak ayat ruqyah tidurkan baby dekat youtube alhamdulillah tu memang menjadi . Lepastu saya tetapkan routine harian dia satu hari tu . Sis boleh lah cuba cara ni , semoga menjadi dekat anak sis ❤️

Boleh belajar tenangkan dan tidurkan bayi di FB baby language