Any ways to calm cries baby down ?

Baby saya umur 49hari dan non-stop menangis kalau dekat rumah. Dah check semua (lapar susu, kembung, pampers) ok je tapi still nangis. Any advice ?

15 Các câu trả lời

sprti ank sdra sy slalu nangis xkira wktu.. abg sy prgi cri ustz yg boleh halau bnda2 xbaik yg slalu ngaku baby.. try sis berubat prbatan islam.. 1 kes lagi ank sdra sy slalu nangis n dmam jd kurus je.. nma akak n abg sy bg xssuai utk bby.. jd nma nya dtukur ssuai ngn bulan dia dlahirkan, dlm islam stiap bln de peristiwa yg blaku pd zmn nabi.. lpas tkar bby ok xde mslh..

For me,awak kena cari something yang boleh calm down your baby. Saya try mcm mcm jugak. Kalau takboleh macam ni,saya try cara lain pulak smpai baby stop nangis. Saya taksanggup tgk dia nangis lama lama. Kesian 😣 Saya try dukung,peluk dia,buai buai sikit sambil selawat zikir,inshaallah baby senang tidur.

5y trước

Aah betul saya dukung dia jalan dalam rumah sambil zikir baru dia ok. Taknak letak saje kalau tak lg kuat nangis. Thanks awak!

Cara angkat sis.. cuba try angkat perut ke perut... N gipit perut dia ke perut sis.. baby sy pun bru 37 hari setiap jam 8 hingga 10 11 selalu ngis tiba2 mcm kesakitan.. sy try angkat cara tu syukur dia diam.. klu tidak pun suru ayah dia kci diam kdang baby mahu mnja2 sama ayah juga

Maybe dia dh start nak main..baby boy sy pun kuat nangis mlm2 smp kena tegur dlm grup wassap jiran2 ahaha..tp lantakla babies mmg la nangis..try buat bunyi2 utk distract dia..ni gambar bunyi2 yg berjaya diamkan hero saya..goodluck mummy

Tgk jenis nangis... Kalau nangis tak klua air mata tu... Cuba buka ruqyah dan banyakkan zikir... Kalo nangis kluar air mata tu mungkin dia tak selesa atau sakit dimana²... Cuba search jenis tangisan bayi.. harap membantu

5y trước

Betul...bukak ayat2 ruayah ..klu sy ..sata baby sitter ..klu time baby nangis ...sy masukkan buai...bukak Zikir2 sambil Kita ikut sekali.... insha'Allah..lama 2 ok...tp klu X jg ssy akan sarankan mak2 ikhtiar jumpa ustaz2

Dah cek semua ok, sis cuba bedung dia then angkat dia bagi mengiring sambil buat bunyi shooshing slow2 kat telinga dia. Ayun slow2. Sis boleh usha kat youtube pasal 5s for baby ni. 😇 hope membantu

5y trước

Samasamaa

Baby saya umur 34hari. kadang bila dia meragam bila semua dah check, saya check pula label kat blkg baju. gunting buang benda tu ok lak dia. Gatal kutt.. rasa menyucuk2 kulit lembut dia..

Lepas minum susu sis sendawakn bby dlu x?? Kdg2 rs xselesa dkt perut tu bby akn nangis...lepas sendawa nti br bby ok..cer sis try cara mcmni pula 😉✌️

Biasa la tu...ank sy dkt 1bulan lbh cmtu..stress.. tp mmg baby cmtu...pastu nnt dy ok..pastu 5 bln jd balik cmtu...pastu ok terus...

5y trước

Ohh yeke, kesian tengok dia menangis teruk camtu. Thank you share

Jumpa ustaz mtk buat air penawar..ade jgk bdk jns kuat menangis, org panggil tawan tangis. cuba iktiar cara org2 kg..