Berat baby

Baby saya full bf umur 3bulan..sebulan naik xbnyk..bmi turun..mcm mna nk naikkan berat badan baby ya..menyusu mmg kerap..15minit ja menyusu..ke ibu kena makan milk booster or makan makanan berkhasiat#ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

saya baby berat turun masa dia sebulan so saya campur fm sebab susu badan tak banyak. saya pakai dupro je selang seli dgn susu badan. alhamdulillah lepastu berat naik banyak. btw nurse ada pesan kt saya baby sepatutnya paling minimum bf kurang 30 min baru dia betul2 kenyang. if 15 min tu dia tak kenyang lg. sbb dulu pun anak saya bf sekejap2 je. saya rasa sbb dia mcm tak puas kot sis. cuba sis pump tengok susu sis banyak mana and pekat tak?

6mo trước

sama la dgn saya sis 🥲 dah macam2 try buat susu still sikit. so skrg saya stick untuk campur je. dah malas nk fikir dah. sis pakai botol apa tu? try pakai pigeon wide neck, puting tu sama dgn puting ibu. Insya-Allah dia tak reject.

ye kena mkn mknn y berkhasiat.mnyusu bb sebelah2 lama x..sampai rasa kosong.waktu tido bb pun kena jg

6mo trước

sbb susu y akhir tulh y berlemak..baik utk naikkan berat badan bb.klau bb sis nyusu kejap..lepas die sudah nyusu kanan..klau die mntak blk sis bg kanan jgk.