Perut kembung

Baby saya berpa hari ni kerap menangis, tido tak lena , menggeliat sampai muka merah and sering buang angin Saya kerap bgi minyak telon and tak lama buang angin dan berak Apa sebab tak sesuai susu fm yg dia mkn ka saya bgi dia duckbaby Tpi dia minum dri dia blek dri hospital smpai skrg ni 44 hari, Bila dia mcm tak enak perut saya kasian sngat tengok baby Ap saya kena tukar susu fm ke cmna ya sist

1 Trả lời

sis tanya Dr nanti. baby sy dulu mcm tu. tp sy tukar susu bukan sebab kembung perut,tp baby sembelit. susu fm ni memang agak lambat dicerna oleh perut baby,tak mcm susu ibu. molekul dlm susu fm agak padat.

11mo trước

Baby ni normal ja kn perut kembung sebab pencernaan tak sempurna lgi kan Tpi jdi baby meragam ingat mmg sebab perut kembung Klau mlm Siang tak la kuat sngat meragam