feeling woried

Baby saya, 10m, fasa tak nak makan sekarang. Nak buat macam mana yer? Dan 1 lagi, dia masih tak mahu bertukar ke tekstur makanan yg agak pejal sesuai usianya. Masih kena blend makanannya

1 Trả lời

Baby nak tumbuh gigi kot mommy? Sy waktu anak fasa nak tumbuh gigi, kurang makan.. so, sy intro finger food. Cth; stim brokoli sampai lembut (jgn sampai bertukar color hijau), bagi baby gigit².. carrot/kentang/keledek potong panjang² then rebus or stim bagi size baby boleh pegang sendiri. . Bagi nasi lenyek kosong + sup ayam pon baby xnak makan? Da cuba tumis² bawang dlm makanan baby x?