Tekstur makanan baby

Hai mom..umur baby 9 bulan makan bby harus di blend lagi ke atau pun tidak..tekstur nya agak kasar2 dah ke Utk diberi pada baby

3 Các câu trả lời

dah boleh tukar texture. awak nk bagi finger food dh boleh. nak bagi nasi butir mcm kita makan pon dh boleh. kalau belom ada gg jgn risau gusi baby dh kuat. anak sy pon dh boleh mkn nasi butir usia 9m

12mo trước

betul awak. sy bg nasi butir dgn lauk berkuah. awak ada pelbagaikan menu baby tak?

klu nurse kt kk sye suruh bg nasi yg kte mkn tu dgn sup.. anak sye mkn sikit je.. skg gigi no 6&7 nk tmbuh memg kurg mkn..

dh boleh blend kasar