Tips utk naikkan berat baby

Baby esok genap 6 bulan, da boleh makan Mcm mana ye nk naikkan berat badan baby yg da boleh makan? Sbb berat hampir trun ke line kuning.. 5 bulan lbih,6kg. Ada tak tips2 utk naikkan berat baby? Moden & traditional?

1 Trả lời

Sama baby sy. Hri tu 6bulan bru 6.3kg. Tp tgi terlebih2. Bmi jd kt line kuning. Skrg dh 7bulan mmg hari2 bg mkn bubur nasi. Tp tu la tgk badan mcm makin tgi tp xbeso2. Haha. Pening mama mcm mana nk bg dia bambam. Bulan depan klinik nk cek berat n pemakanan dia. Sebulan lg nk bg berat dia bertambah.

5y trước

Sama..baby pulak aktif..ank sy mmg sejak umur 3 bln berat dia naik x byk,dlm 300/400gram..ni bln dpn kena timbang..risaunyaa la hmm