Baby 6 bulan makan

Baby dah 6 bulan. Baby 1st time makan hari ni. Saya bagi bubur nasi campur air susu. Nak tanya berapa kali kena bagi makan ye? Thank you. #ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

utk ank saya, permulaan saya beri 2x sehari. 1x main meals, 1x snacking. pastu saya tambah2 la. evoo tak wajib tau awak, minyak masak biasa pun boleh. boleh je campur susu, tapi kalau anak awak okay je makan tak perlu campur dah. sebab susu tu untuk biasakan anak rasa familiar dengan bubur tu.

1y trước

boleh, nanti tambah sayur, protein ikut step by step. anak saya 7bulan dah makan complete meals. snacking buah-buahan je 😊

utk pemulaan bubur kosong + evoo dh memadai, xperlu tmbh susu. awl2 1x mkn dh ok. slow2 naikkn ikut penerimaan bby. klu dia mkn sesuap dua pun dh ok utk pemulaan ni

1y trước

Extra virgin olive oil eh? Okay nanti saya try. Thank you 😉