perancang apa yg sesuai

baby dah 3m+. masa appionment sebulan doktor tanya nak merancang mcm mna. sy pilih nak self planning. nak amik pil memang x yakin sebab sy ni jenis kadang ii lupa. m nak amik depo takut and husband x bagi. byk review side effect depo teruk. sebab tu nk self planning. tapi lepas bersama dengan suami rasa x yakin pulak nk self planning sebab takut tersasar. kalau implan okay ke? ada side effect tak? kalau pasang dekat klinik kerajaan kena bayar atau free?

3 Các câu trả lời

kk ada pil, iucd, depo, kondom. implanon kena pasang kat swasta, bajet dalam rm500. side effect perancang berbeza untuk setiap orang.