tmpt cucuk BCG baby jd bernanah

Nak tanya..spe ade pengalaman tmpt cucuk BCG baby jd bernanah.? Korg buat ape ye nak hilangkan.? Ke terus g hospital.?

21 Các câu trả lời

takyah buat pape pun mommy..biarkan je. ☺biasanya masa nurse nk cucuk BCG bby tu, nurse akan explain..pasal bnanah pd minggu ke bape, nti akan jd kuping, pastu kuping tu akan tanggal dlm minggu ke bape, pastu jgn sapu pape kt situ..nurse akan explain A - Z..once mommy dah paham, baru nurse akan cucuk BCG kt bby 😊

5y trước

hahaha..normal la tu kalo gelabah sbb taktau pape kan..kalo bernanah tu, maknanya BCG nya menjadi la tu..hehe..dont worry okay 😊

Dah berapa lama lepas cucuk tu? Nurse takde explain ke tempat cucuk tu memang akan bernanah? Dalam minggu ke berapa tak ingat memang dia akan bernanah. Nanti nanah tu akan kering sendiri. Tinggal parut je nanti.

5y trước

Lebih kurang sebulan dah ni bru jd mcm ni..owhh mmg mcm tu ke..nurse xde pulak bgtau..tq ye

Ank sy pon jdi bsr dan benanah... Sy tnye nurse, dan doctr, die ckp normal.. Jgn sapu ape2 ubt... Biarkn je die ckp.. Ank sy sebulan baru naik bji tu.. Dh doctr ckp norml, nrml la tu.. 😅

Biasanya nurse akan explain kata lepas cucuk akan bernanah itu perkara normal. Nnt dia hilang sendiri dan akan ada parut anak Malaysia. Semua warganegara Malaysia mesti ada parut tu.

5y trước

Xde pulak nurse bgtau mcm tu..buat sy risau je..tq ye..

Bernanah tanda bcg tu dah berkesan kt baby, kalau x bernanah nt kene inject lg biasanya. Jgn sapu apa2 die akan pecah sendiri, then baru sis tekan kuarkan hbs nanah nya

Anak saya bernanah. Doctor cakap itu normal. Saya tak buat apa-apa pun. Seminggu lebih nanah pun kecut. Tapi kalau anak sis punya melarat, eloklah ke klinik segera.

memang akan bernanah nurse kk sye sruh biarkan sebab nk bagi bekas cucuk tu cantik.. memang akan mcm tu xkn ada effect apa2 pon dkt baby

Normal je. Xyah buat pape. Biar je. Jgn usik jgn letak ubat jgn semualah. Anak sy 2x bernanah. Masuk 4bulan bru btul2 kering bcg dia

pantang mkn telur anak no 3 baru tak brnanah sebb pantang mkn telur anak no 1 dan 2 bernanah sbb mkn telur

Haah, mmg akn b’nanah mummy...just jgn buat pape, klu pecahkan 6t jd lgi teruk or mkin besar...