Baby

baby boleh stop pakai stokin umur berapa bulan? baby saya 2 bulan 15 hari, pastu rumah agak panas,macam kesian kat dia kena pkai stokin,tapi takut kembung pulak kalau tak pakai....ibu dilema?

59 Các câu trả lời

Bayi sy da 6 bulan still okay dengan pemakaian stokin. Tapi ada kala sy buang juga nk bg dia rasa kaki dia, seronok ja bila buka stokin putih je nampak kakinya . bila malam pulak saya memang tak pernah buka, even setiap kali keluar berjalan pun memang sentiasa pakaikan sarung kaki. Ikut parents la kan nk pakaikan sampai bila, kadang-kadang kaki sejuk mmg kena pakai .. nanti ksian anak .

Boleh je buka. Sarung tangan tu lagi awal buka lagi elok, bagi anak explore. Saya dah buka stokin tangan masa baby sebulan lebih. Kalau tangan pakai stokin, tangan baby akan menggenggam je, kesian. Stokin kaki pula, baby umur 2 bulan saya dah start buka. Siang buka, malam pakai. Yang penting sapu minyak angin kat telapak kaki.

Kawan saya ustazah, dulu tgk baby sy x pakai stokin, satu ayat je dia ckp.. "manusia ni sampai ke tua pun kena pakai stokin, ini kan pulak baby" Huhu... Maksudnya... syaitan akn masuk melalui jari kaki kita... sbb tu kita disuruh pakai stoking .. klu tido, kena tutup jari kaki kita... wallahuaklam saya amat pentingkan pemakaian stokin pada bayi

Baby saya pakai stokin sampai berapa bulan, hmm seingat saya lah masuk usia 5 bulan saya dah tak pakaikan stokin dah waktu siang, kecuali kami keluar berjalan atau pergi ke mana-mana dengan cuaca agak sejuk. Tapi asal malam je saya memang akan sentiasa pakaikan dia sarung kaki sampai lah sekarang. Umur dia dah 7 bulan setengah.

Kalau stokin sy stop pakaikan anak sy dlm 4 5 bulan tp waktu malam wajib pakaikan stokin.. Tp keadaan awak sy rasa ok je kalau bukak stokin waktu tghri sbb panaskan.. Tp kene make sure sapu minyak la kat kaki bgi angin xmasuk.. Kalau dia tido siang selimut kan je kaki dia xpayah pakaikan stokin mlm je pakaikan stokin.

Sampai umur berapa bayi pakai sarung kaki, mengikut kata orang-orang tua ia perlu dipakaikan untuk mengelakkan masuk angin..i mmg pakaikan stokin sehingga my baby umur 10 bulan..utk bagi kaki dia warm, takda masalah kalau nak pakaikan stokin sampai dia berjalan pon sebab ada non slip socks to avoid from slipping

Sampai umur berapa bayi pakai sarung kaki, mengikut kata orang-orang tua ia perlu dipakaikan untuk mengelakkan masuk angin..i mmg pakaikan stokin sehingga my baby umur 10 bulan..utk bagi kaki dia warm takda masalah kalau nak pakaikan stokin sampai dia berjalan pon sebab ada non slip socks to avoid from slipping

Haritu doktor cakap atas kehendak ibu sampai umur berapa nak sarung kaki bayi. Saya sendiri baby nak masuk 3 bulan dh x pakai. Unless nk kuar jalan2 or bile sejuk nk tdo malam. Tak elok gak kaki asyik terkurung dlm stokin. Takley nk berkembang.. hehe