Bayi kurang menyusu

Baby baru masuk 4m. Fully bf . Berat baby kurang. Last timbang 3m baru 4.8kg. Sy xtahu nk buat mcm mana sbb bby kurang myusu. Bagi susu kena berpaksa. Bila malam kuat susu siang kene pksa susu. Pls momy help me.

3 Các câu trả lời

mcm mana skrg sis ? bby sya pulak 3m 5.6kg . 4m 5.7kg . naik satu gram je . dia berak 6 ke 7 kali sehari sblum ni. tp dia fully bf . esok nak timbang 5m lagi . risau pun ada 😭 banyak tegur bby sya kurus 😔😞

Latching ke breast baby ok sis? Maybe boleh consult dgn lactation counselor

Babyboy ke babygirl sis ? Bmi semua okay tak ?